Oktoobri alguses ilmub ansamblil RÜÜT kolmas kauamängiv “Kiriküüt” Nordic Notes leibeli alt ning jõuab rahvusvahelisele muusikaskeenele. Esimene singel “Toonetuuled” ilmub järgmisel reedel, 18. augustil. 

Nordic Notes looja ja juht Christian Pflieke ei jõua albumit ära oodata: “Kui RÜÜTi esimest korda nägin, siis olin lausa sõnatu. Suurepärased muusikut võimsate vokaalidega. Nende teine album oli juba ilmunud ning nii jäin ootama järgmist. Sel aastal Tallinn Music Weekil kohtudes oli nendega hea vestlus, mis tegi meie koostöö selgeks ja kindlaks.” Saksa leibel Nordic Notes on loodud 2005. aastal ning selle eesmärk on avaldada uut huvitavat muusikat Põhja-Euroopast. Leibeli nimistusse kuuluvad sellised artistid nagu näiteks Svjata Vatra, Frigg, Maija Kauhanen, Okra Playground, Tuuletar, Fränder jt. 

Ansambli mänedžer Merli Vajakas peab albumi ilmumist leibeli alt oluliseks sammuks: “Sel aastal on bänd jõudnud mitme suure verstapostini - ilmus koos Sander Mölderiga digitaalne EP, lugu “Mina ja meri” oli laulupeol ning valmis sai kolmas album “Kiriküüt”. Kui mõned aastad olnud vaiksemad, siis nüüd saidki mitu suurt asja valmis. Mõte anda kolmas album välja Nordic Notesiga oli ansamblil juba ammu, vahepeal küpsetati pikalt muusikat ning hea meel, et see lõpuks konkreetse väljundi saab. Koostöö on meie jaoks uus ning põnev ja ootame seda väga.” 

Ansambel seab uue albumiga "Kiriküüt" oma loomingulise suuna fookusesse nii eesti pärimusmuusika salvedest leitud linnu- ja loodushäälte jäljenduste tõlgendamise kui ka nende endi leitud hääled loodusest sellest võimsast ühisest inspiratsiooniallikast ja toorainest, mis seob neid meie eelkäijatega. Kolmanda albumi ilmumiseks ning koostööalbumi koos Sander Mölderiga vinüüli ilmumiseks oodatakse hoogu ka Hooandjas. Kolmas stuudioalbum "Kiriküüt" ilmub oktoobri alguses ning seda esitletakse ka tuuriga oktoobris-novembris. 

RÜÜT kogub hoogu ka Hooandjas.